lördag, mars 07, 2009

Sirius överraskade Edsbyn

Från början såg det ut att bli en lätt match för Edsbyn i första semifinalen mot Sirius på Studenternas. Sirius backade tillbaka, och Edsbyn kunde gå till anfall. Redan i 5:e minuten kunde Per Hellmyrs göra 0-1 på hörna. Men Sirius bet sig fast i matchen. Efter mål av Pierre Roos och Rolf Larsson kunde Sirius gå till halvtidsledning med 2-1. Edsbyns spelare visade då dåligt humör mot domare och mot lagkamrater.

I andra halvlek satte Edsbyn full fart, och Sirius backade åter igen tillbaka. I 58:e och 60:e minuten såg Jonas Edling och Christian Mickelsson till att Edsbyn åter igen vände till ledning. Men Sirius gav inte upp. I 80:e minuten kunde åter igen Pierre Roos göra mål på hörna. Resten av matchen hade bägge lagen bra chanser att avgöra.
Även i förlängningen hade bägge lagen bra chanser. Till slut var det dock Edsbyn, som drog längsta strået efter 12 minuter. Trots att Per Hellmyrs var mycket hårt uppvaktad i hela matchen och framför allt i förlängningen, var det hans genomåkning som avgjorde. Visserligen gjorde Christian Mickelsson 3-4, men det var Per Hellmyrs genomåkning och passning som avgjorde.
Per Hellmyrs var bäst i Edsbyn, trots ständiga pååkningar och tråkningar gav han inte upp. Hur bär sig karln åt, när han bredbent åker med fullfart genom ett försvar? Hans lårstyrka måste vara enorm.
Matchens lirare var ändå Andreas Eskhult. Hans solokörningar och exakta passningar oroade hela tiden Edsbyns försvar. Andreas är bättre än någonsin.
Frågan är nu om Sirius orkar resa sig igen. Risken är att Edsbyn tar två raka segrar i Bandykyrkan.