torsdag, mars 12, 2009

Piggt VSK körde över SAIK under 10 minuter

Tredje semifinalen mellan Västerås och Sandviken fick en märklig utveckling. I första halvlek började VSK bäst och kunde ganska snabbt göra 1-0. Bägge lagen spelade verkligen bra denna halvlek. Huvudrollerna hade Magnus Muhrén i SAIK och Västerås målvakt Daniel Kjörling. SAIKs 1-1 var mycket vackert. Både Muhréns genomåkning och passning samt Mossbergs nedtagning och skott var elegant. För Mossbergs del var det synd att detta var nog det enda han uträttade positivt denna match. Första halvlek var mycket bra!

I andra halvlek var inte SAIK riktigt med. Yrvaket vaknade de under halvlekens första 10 minuter, när VSK satte hög fart. SAIKs försvar hann inte med, och målvakten Joel Othén gjorde minst två avgörande misstag. I slutet av matchen slappnade VSK av, och släppte upp SAIK till 5-3.
Bägge lagen har en sund blandning av unga och gamla spelare. VSK bygger mer av sitt spel på lagspel, medan SAIK jobbar mer individuellt.
Men varför ska det krånglas till vid hörnor, för att spelarna står kvar i målet? Soppa upp bollen i taket bara! Nu ska det dribblas till höger och vänster, och försvaret hinner samla sig. Anfallarna verkar vara mest rädda för kontringar.
Inomhushallar sägs ju vara så bra för bandyn. Det har jag ännu inte förstått. Men en fördel har jag förstått i veckan. Det blir mer plats på läktaren. I de matcher SVT visat i veckan har det varit mycket trängre på läktarna i Uppsala och Sandviken.