fredag, december 12, 2008

3-3 i blöt match

Stormatchen mellan Hammarby och Vetlanda på Zinkensdamm regnade tyvärr bort. Spelet blev väldigt chansartat pga allt vatten över isen. Bandy ska spelas på is, och inte på sjö!
Återvändanden ryssen Kalle Spjuth var ordentligt på hugget i början av matchen. Hans åkningar kunde ha gett Hammarby två mål i matchens inledning. Istället kontrade Vetlanda och Per Einarsson gjorde 0-1 i 6:e minuten. Men Kalle Spjuth gav sig inte. Minuten efter kvitterade han till 1-1. Därefter blev det ställningskrig och kamp i blötan. Avgörande i första halvlek blev en sekvens där Andreas Hammarbäck fick en mycket märklig utvisning. Irriterad över denna sparkade han på sargen på vägen ut till utvisningsbåset. Den under första halvleken mest sovande domaren Roland Fager vaknade helt plötsligt till, och gav matchstraff! Det går inte att försvara Hammarbäcks uppträdande. Men även en domare måste ha lite distans!
I andra halvlek ville tydligen Roland Fager kompensera sin fadäs från första halvlek. Då fick Vetlanda flera billiga utvisningar. Hammarby vände då matchen till 3-2.
Andra halvlek försökte Hammarby spela bandy trots allt vatten över isen. Vetlanda spelade mer smart, och chansade på kontringar. I 88:e minuten försökte sig David Pizzoni Elfving på en "smart" dragning i eget försvar. Bollen fastnade i vattnen, och i vild kaos kunde Christoffer Edlund göra 3-3.
I Vetlanda gjorde målvakten Jonas Persson många bra räddningar. Christoffer Edlund och Johan Löfstedt var hela tiden på hugget med snabba genomåkningar.
I Hammarby utmärkte sig Kalle Spjuth och Rickard Koch. De verkade köra över vattnet som om det vore is. David Karlsson verkade dock mest bekymrad över att hans byxor blev våta i regnet. Han åstadkom inget under matchen.

När man granskar Vetlandas målskyttar denna match, finns mycket intressant historia att se. Per Einarssons pappa heter Curt. Han har varit förbundskapten och anses som bandyprofessor. Håkan Adolfsson pappa kallades Timpa. Han var legendarisk mittback i Hvetlanda GIF. Christoffer Edlunds pappa Kent medverkade till att Vetlanda tog flera SM-guld. Snacka om idrottsarv!

Matchfakta:
6 min 0-1 Per Einarsson
7 min 1-1 Kalle Spjuth
37 min 1-2 Håkan Adolfsson
57 min 2-2 Rickard Koch
80 min 3-2 Rickard Koch
88 min 3-3 Christoffer Edlund

Publik: 2.214