lördag, november 22, 2008

Bajen vann utan att imponera

Åter igen visade Hammarby Bandy upp ett uselt spel i första halvlek. Håglöst spel, många felpassningar kännetecknade Bajens spel. Motala tog chansen, och hade i halvtid ledningen med 1-2. Denna ledning kunde ha varit större.
I andra halvlek kom dock Hammarby ut på isen med en helt annan inställning. Motalaspelarna stressades till det ena misstaget efter det andra. 2xKarlsson utnyttjade dessa misstag 3 gånger var. Efter åtta minuter i andra halvlek var underläget vänt till 4-2. Matchen slutade 7-3.
Det känns som om Hammarby verkligen behöver ett längre uppehåll, för att spela ihop laget. Spelmoment på stor is behöver nötas in. Försvaret bjöd i första halvlek på rena svängdörrarna. Offensivt var det verkligen tunnt. I en match mot Motala går det att vända en dålig halvlek, men inte mot topplagen.
Det positiva i Hammarby var åter igen firman Karlsson & Karlsson. David Karlsson kan ibland vara helt osynlig i matcherna, men när det är läge för mål är han på plats. Lasse Karlsson är hela tiden på hugget, och åker på allt. Johan Östblom svarade för sin bästa insats på Zinkensdamm i år. Han verkar äntligen vara på gång.