onsdag, mars 05, 2008

Västerås imponerar

Oj, vilken skillnad mot sömnpillret i måndags när Västerås vann på Rocklunda med 1-0! Edsbyn ville då inte vare sig öpnna för baklängesmål eller att själva göra mål. Men match nr.2 hade det mesta. Västerås har nu Edsbyn i brygga efter 4-6 i Bandykyrkan. Segern var mer klar än vad siffrorna säger. Västerås ägde matchen i 70 minuter. Snabba utkast från Daniel Kjörling och snabba kontringar blev matchavgörande. Daniel Kjörling lyckades faktiskt med två utkast, som direkt gav målchanser. Hela Västerås visade självförtroende och vilja, medans Edsbyns spelare verkade oroliga och gnälliga. Efter Hammarbäcks 2-6, satsade Edsbyn dock allt på ett kort. De brydde sig inte så mycket om taktik och att ordna hörna, utan istället försökte de göra mål. Vad hade hänt om de försökt göra mål i 90 minuter? Kanske något för Edsbyn att tänka på i ev. 3 matcher? Det är i alla fall det som krävs om de ska nå SM-finalen i år. Matchens lirare idag var Anders Östling i Västerås och Anders Svensson i Edsbyn.
Västerås mål: Patrik Anderbro 2, Michael Carlsson 2, Anders Östling 1, Andreas Hammarbäck 1.
Edsbyns mål: Kimmo Huotelin 2, Joakim Hedqvist 1, Jonas Edling 1.