lördag, mars 01, 2008

Hammarby till semifinal efter rysare!

Oj, vilken spännande match avgörande mötet mot Villa blev. Villa började bäst, och låg på ordentligt i matchens inledning. Men så snubblade de sig själva till en hörna, där "Lillis" själv gjorde 1-0. Första halvleken visade ett ganska slarvigt spel från bägge lag. Domare Fager visade åter igen att han inte behärskade en bandymatch. Efter knappt 30 minuter blåste han för en märklig straff för Villa. Patrik Nordgaard svarade men en kanonräddning. I anfallet efter åkte Gustav Björkman fram, och fixade en minst lika märklig straff för Hammarby. Skillnaden var att David Karlsson gjorde mål. Till en följd av dessa märkliga straffsituationer, svarade bägge lagen för flera pinsamma filmningar. Men Oscar Jonsson gjorde tvärtom. Trots att han blev fasthållen i straffområdet fortsatte han och gjorde 4-2, vilket blev halvtidsresultat.
När David Elfving gjorde 5-2 på hörna i början på andra halvlek verkade segern klar, men Villa gav inte upp. Med en hel del hjälp av domare Fager reducerade de till 5-4. I detta läge åkte David Karlsson fram och gjorde 6-4. Men när 10 minuter var kvar av matchen slog Pär Gustafsson in 6-5. Detta hörnmål föregicks av två brutala nedslagningar av Jesper Eriksson. Hammarbyspelarna stannade av sitt spel, men Herr Fager ingenting.
Men Hammarby kunde hålla ut till matchens slut. Det var kul att se två lag som verkligen kämpade allt de orkade. Ingen spelare gav upp. Tyvärr gav domaren Fager åter igen en dålig eftersmak. Denna match var ganska just, men han dömde ändå 110 minuters utvisning. Märk då att han missade två rejäla överfall.
Matchfakta:
8 1 - 0 Mål (hörna) Stefan Jonsson, Hammarby IF/BF
9 2 - 0 Mål (spelmål) Lars Karlsson, Hammarby IF/BF
Passning Jesper Ericsson, Hammarby IF/BF
17 2 - 1 Mål (spelmål) Johan Andersson, Villa-Lidköping BK
30 3 - 1 Mål (straff) David Karlsson, Hammarby IF/BF
35 3 - 2 Mål (spelmål) Jesper Bryngelsson, Villa-Lidköping BK
Passning Daniel Andersson, Villa-Lidköping BK
38 4 - 2 Mål (spelmål) Oscar Jonsson, Hammarby IF/BF
Passning Jesper Ericsson, Hammarby IF/BF
49 5 - 2 Mål (hörna) David Elfving, Hammarby IF/BF
52 5 - 3 Mål (hörna) Pär Gustafsson, Villa-Lidköping BK
58 5 - 4 Mål (spelmål) Mattias Nilsson, Villa-Lidköping BK
67 6 - 4 Mål (spelmål) David Karlsson, Hammarby IF/BF
Passning Rickard Koch, Hammarby IF/BF
79 6 - 5 Mål (hörna) Pär Gustafsson, Villa-Lidköping BK
Publik: 4.557

2 kommentarer:

Anonym sa...

Visst var det en spännande match och vilken stämning hade på läktaren. Nu blir det SAIK, det svåraste laget men Bajen har överaskat hela säsongen hitills så varför inte igen?

Sen får man väl lite hoppas på att VSK sätter käppar i hjulen för Edsbyn så det blir lite omväxling i finalen. Vetlandas kvartsresultat mot de rödblå var imponerande och visar hur viktig kampviljan är.

Han Hansson sa...

Jag tippar att det blir Sandviken mot Västerås i finalen. Det är dessa två lag som har svarat för kvalité i årets elitserie. Men Edsbyn är duktiga på att fixa hörnor, så man vet aldrig. Jag hoppas att Hammarby vinner minst en match mot Sandviken, men att de ska vinna tre tror jag inte på.