onsdag, februari 27, 2008

Vattenpolo när Hammarby vann över Villa

Jag lider verkligen med bandyspelarna när de tvingas spela slutspelsmatcher under sådana här förhållanden. De kämpar och sliter före och under säsongen, för att nå fram till slutspel. Väl där vräker regnet ner, och planen blir nästan ospelbar. Men bandy handlar mycket om att behärska olika förhållanden. Detta gjorde bägge lagen mycket bra.
Hammarby började matchen bäst, och David Karlsson kunde i matchens inledning göra 1-0. Men när isen blev sämre, utnyttjade Villa detta klart smartare än Hammarby. Långbollar studsade hur som helst mellan Hammarbyförsvararna. Som tur var kunde en storspelande Patrik Nordgaard hålla siffrorna nere till 1-1. Hammarby försökte att spela sin vanliga bandy, men fastnade i det blöta underlaget. I 36:e minuten fick Gustav Björkman på ett skott bakom ryggen. Det var en ren chansning som med stor tur gav 2-1. Men han visade ändå spelsinne med sin chansning. Hammarbys halvtidsledning med 2-1 var inte välförtjänt.
Andra halvlek visade ett helt annat spel. Isen och vattnet gjorde det omöjligt att spela riktig bandy, men Hammarby gav verkligen allt. Villa verkade ge istället ge upp. När David Karlsson och Richard Koch svarade för 3-2 och 4-2 började vi hoppas på seger. Men i 78:e minuten reducerade Martin Arvidsson. Därefter dröjde 7 mycket långa minuter innan Gustav Björkman kunde kämpa in 5-3. Nu blir det 3:e och avgörande match på fredag. Skulle Hammarby vinna, blir det ny hemmamatch på söndag enligt den nya smarta uppläggningen av slutspelet som Bandyförbundet bestämt.
Hammarbys mål: David Karlsson 2, Gustav Björkman 2, Richard Koch 1.
Villas mål: Jesper Bryngelsson 1, Johan Andersson 1, Martin Arvidsson 1.
Publik: 2.717.