söndag, februari 03, 2008

Ryssland körde över Sverige

VM-finalen var en match i 4 minuter. Sverige spelade då bra, och utmanade ryssarna. Men sen tog det slut. När Tyukavin gjort 0-1, verkade det bli panik i svenska spelet. Tempot var enormt, och Sverige hängde inte med i denna fart. I 14:e minuten slarvade Daniel Berlin bort bollen, och Maksimov kunde enkelt göra 0-2.
Sverige byggde mycket av sitt spel på Per Hellmyrs och Daniel Mossberg. Bägge två blev hårt uppvaktade av ryssarna.
I 20:e minuten gjorde Shamsutov 0-3. Fem minuter senare gjorde Tyukavin 0-4. Sverige var i detta läge inte med i matchen. 0-4 var en riktig läckerhet, där ryssarna lurar bort hela svenska försvaret.
Lite hopp fick vi när Daniel Andersson offrade sig och tvingade ryssarna till ojustheter. Resultatet blev straff och två ryska utvisningar. Jonas Edling var helsäker när han stänkte in 1-4. Strax efter detta blev även Sergei Lomanov utvisad. Trots överläget med tre man, lyckades inte Sverige ordna en enda farlighet. Istället var ryssarna närmare att göra mål. Visserligen var isen under all kritik, men det gällde väl bägge lagen?
I början av andra halvlek spelade Sverige bra. Men ett mycket effektivt offensivt ryskt försvar satte stopp för alla svenska försök. 10 minuter in i halvleken gör X-et en vansinnig felpassning. Bollen studsar fram och tillbaka, och hamnar hos Sergei Obukhov som gör 1-5. Därefter är det bara Ryssland som spelar bandy. När Shamshutov i 73:e minuten utmanar 5 svenska försvarare ordnar han ett frislag. På detta frislag gör Maksimov 1-6.
Sverige blev fullständigt utspelade! Tack vare att Andreas Bergwall gjorde sju mycket bra räddningar blev inte förlusten större. Det verkade inte som om svenskarna var förberedda inför VM-finalen. Slarvigt och hafsigt! Var fanns toppspelarna Patrik Nilsson och David Karlsson? Patrik utmärkte sig i slutet av matchen, genom att skälla ut domaren Kai Wallen. Jag ser hellre att han gör mål. Vassast i Sverige var Anderssönerna från Villa, Daniel och Johan.
I Ryssland var som vanligt Mikhail Sveshnikov helt fantastisk. Svenskarna fick helt enkelt inte tag på honom. Rinat Shamsutov körde också genom svenska försvaret gång efter annan. Det var helt enkelt klasskillnad! Ryssland var bättre!
Sveriges mål: Jonas Edling 1
Rysslands mål: Alexander Tyukavin 2, Ivan Maksimov 2, Sergei Obukhov 1, Rinat Shamsutov 1.