söndag, februari 10, 2008

19 matcher kvar av elitserien.

90% av elitseriens matcher är nu spelade. Det återstår bara 19 matcher. Det börjar dra ihop sig kring flera streck. Sandviken/Edsbyn/Västerås har som väntat stuckit ifrån de andra. Hammarby har på fjärde plats hamnat i ingenmansland. Det som är trist med dessa lag, är att de i fortsättningen inte har så mycket att spela för. Detta kan ge fördelar/nackdelar för andra lag.
Kring slutspelsstrecket slåss Vetlanda, Villa, Motala, Broberg, Bollnäs och möjligtvis Vänersborg. Villas överraskande seger mot Vetlanda på Tjustkulle kommer nog att räcka till en 5:e plats. Vetlanda har en svår avslutning med Vänersborg hemma och Edsbyn borta. Men minst en poäng på dessa matcher bör räcka till kvartsfinal. Motala har tagit några överraskande poäng efter VM, och bör nu också kunna fixa en kvartsfinalplats. Kampen står då framför allt mellan Broberg och Bollnäs. Men Brobergs avslutningsprogram med Vänersborg borta, Edsbyn hemma och Sandviken borta talar för Bollnäs. Men som sagt; vad har de två sistnämnda lagen att spela för?
Vänersborg är laget som både kan hamna i kvartsfinal och kvalspel. Med en riktigt bra avslutning är inte en 8:e plats omöjlig. Med en dålig avslutning kan det bli en generande 11:e plats efter lokalkonkurrenten Gripen.
Gripen ser i nuläget till att säkrat en kvalplats, men de måste fortsätta att ta poäng. Hemma mot ett slutspelsklart Hammarby och borta mot förmodligen nedflyttningsklart Falun borde de dessa nödvändiga poäng.
Tillberga har två spännande matcher kvar; Motala borta och Sirius hemma. Framför allt är den sista matchen viktig. Där kan det avgöras om det blir Sirius eller Tillberga som kniper den sista kvalplatsen.
Falun är nu fem poäng under nedflyttningsstrecket med tre matcher kvar. Tyvärr verkar ett klassiskt bandylag vara på väg till en lägre serie.

Inga kommentarer: