söndag, november 11, 2007

Stark insats av VBK

Vetlanda gjorde en verkligt stark insats mot svenska mästarna Edsbyn. Som vanligt höll Edsbyn bollen länge och väl, för att sen satsa på att få en hörna. Detta gav 3 mål och ett överläge med 1-4 i paus.
Men VBK gav inte upp. När Per Einarsson gjorde 5-6 i 85:e minuten blev det riktigt spännande. Men så fick Edsbyn en hörna till, och matchen var avgjord.
Totalt var dock denna TV-match en fin reklam för svensk bandy. Målet som gav VBK 1-1, när Håkan Adolfsson spelade fram Christoffer Edlund, var mycket elegant. Men i bandy vinner man inte på poäng i elegans. Vetlandas målvakt Dennis Gustavsson beskrev läget i paus ganska klart:
- Det finns inget lag som möter Edsbyn, utan att diskutera hörnor!
Vetlanda gjorde en mycket stark insats, med tanke på flera skador. Skadorna krävde bl.a.Sergej Infalin gjorde comeback. Han lär väl aldrig ge upp!