tisdag, maj 01, 2007

Märklig serieindelning?

Häromdagen fastställde Bandyförbundet indelningen på de tre nya allsvenska serierna och när jag studerar dom ser jag några märkeliga saker? Dels att den som går under benämningen "Mellan" känns betydligt starkare än de två övriga. I "mellanallsvenskan" finns bl.a. Örebro och Boltic, som båda åkte ur den gamla Allsvenskan. Dessutom finns Västanfors och Finspång som båda var med i kvalserien till Elitserien!

Den södra serien ser klart sämst ut, här finns de småländska lagen Jönköping, Målilla, Nässjö och nej just det Tranås ramlade ju ur!! Topplag i denna serie är/blir Frillesås och Kungälv som båda likt "Fläkten" och Finspång var med i kvalserien. Men serien känns klart sämre än den mellersta. Skulle nog ha bytt typ Boltic mot Lidköping för att jämna ut serierna. Ska dock bli intressant att följa Nässjö den kommande säsongen, ett Nässjö som föryngrar och får en ny tränare i Kent Edlund.

Om den norra är inte så mycket att orda om, här finns det från Allsvenskan nerflyttade Ljusdal och så finns ju Kalix kvar. I övrigt känns även denna serie något starkare än den södra, men betydligt tamare ut än den mellersta.

En annan mycket märklig sak är att Djurgården hamnar i den norra serien, medan Västanfors hamnar i den mellersta. Ett byte dessa lag emellan vore inte bara geografiskt riktigt, det skulle också göra de tre serierna betydligt jämnare. Samtidigt som det skulle bli fler derbyn i stockholmstrakten, vilket vore både publikt och ekonomiskt intressant för dessa klubbar.

Men förbundet verkar ha ett annat tänk? Förra året hamnade ju de både västeråsklubbarna VSK och Tillberga i olika serier?? Hallå är det någon hemma??

Ett lite kuriosa är att min kollega från rektorsområdet Kenneth Granberg som i år tränar Gustavsberg kommer att få möta sina gamla adepter i Katrineholm!!

Hela den nya seriindelning hittar du på förbundets sida.
Läs och begrunda!!

Andra bloggar om: , , ,

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan väl inte annat än hålla med. Seriemakarna är som vanligt inte alltid förankrade i verkligheten och visar även på lite dåligt geografiskt kunnande. Men det har vi ju varit med om förr ......
Lev väl & Haet gott /// B

josephzohn sa...

.. det har vi ju varit med om förr, sa Bill.
Det har vi ju varit med om förr, sa Bull.
Har vi, sa Ramsin??