måndag, mars 12, 2007

Vilken fest!

Oj, vilken fest det blev på Zinkensdamm,när Hammarby tog sig till SM-final! Jag som gick och trodde på en jämn match, och var lite orolig för Hammarbys dåliga första halvlekar. Så går Hammarbyiterna in på isen, och kör Västerås sönder och samman. Oscar Jonsson satte igång storspelet direkt med en solokörning i 4:e minuten. Bollen gick fram till Kalle Spjuth, som inte gjorde något misstag. Lagom till slutspelet har Hammarby fått igång hörnskyttet. Marcus Bergwall stänkte in en hörna i 12:e minuten och 2-0 var ett faktum. Andreas Eskhult var på hugget igen. Efter en elegant genomåkning kunde han göra 3-0. Därefter krigade sig Gustav Björkman fram, och kunde göra 4-0. Jag trodde att jag drömde.
Men Västerås rivstartade i andra halvlek. På tio minuter hann de reducera till 4-2 efter straff (Anders Bruun) och hörna (Michael Carlsson). I 69:e minuten petade dock "X-et" in en hörnretur. Strax efter hittade Marcus Bergwall Gustav Björkman med en jättepassning. Gustav gjorde inget misstag, och 6-2 var ett faktum. 2 minuter hittade Marcus fram till Andreas Eskhult, och så var det 7-2. Gustav Björkman fullbordade sitt hat-trick i 84:e minuten, och slutresultatet skrevs till 8-2!
Hammarby visade verkligen kämpahumör och spelglädje. Västerås gick inte riktigt att känna igen från de 3 första semifinalerna. Publiksiffran 5.632 var en annan rolig sak. Vilken stämning det blev, när Gustav Björkman eggade upp publiken efter sina mål!