tisdag, mars 13, 2007

Edsbyn i final!

Det blev som väntat Edsbyn, som gick till final! Men den 5:e semifinalen började med rena ställningskriget. Mikko Aarni punktmarkerade som i förra matchen Per Hellmyrs. Detta är tydligen inte tillåtet, men ändå så tillåter man det? SAIK:s Linus Pettersson spelade trots att han var både skadad och sjuk. Jag håller inte med Chris Härenstam och Hans Johansson om att detta är modigt. Det är enbart dumt. Men vilken stämning det var i Kyrkan! I början av matchen hördes inte reportrarna. De hörde inte varandra heller. "Zeke" dominerade Sandvikens försvar totalt i början.
Först i 26:e minuten kom matchens första hörna. Direkt på den kom den andra, där Jonas Edling lyckades göra 1-0. Edsbyn är mycket oberäkneliga på hörnor. Det finns så många lösningar! I 35:e minuten lurade de bort hela Sandvikens hörnrus, och 2-0 var ett faktum. Strax efter fick Sandviken ett mål bortdömt pga offside. Sen kom en serie händelser, som förmodligen blir omdiskuterade. Först ramlade Magnus Olsson på sin skridsko. Domaren tyckte det var utvisning, och Sandvikens spelare tyckte det var filmning. Vad som hände därefter visste varken domaren eller TV-bilden. Men på något sätt hämnar Patrik Nilsson "filmningen". Strax efter åker Patrik Nilsson på en smäll. De båda tränarna agerar klokt, och plockar ut både Magnus Olsson och Patrik Nilsson på avbytarbänken. Hans Johansson kommenterade:
- Det gäller att spela med huvudet upp, istället för under armarna!
Första halvleken avslutades sen med många fasthållningar. Edsbyn drog faktiskt ner på tempot, trots att de var 2 man mer.
Andra halvlek började som den första; alltså var det ställningskrig. Efter en kvart skruvade Edsbyn upp tempot, och Sandviken hann helt enkelt inte med. I 60:e minuten hade Hans Åström öppet mål, men stoppades av Alexander Driagin. 7 minuter senare kom Magnus Olsson i friläge, men Joel Othén gjorde en otrolig räddning. Minuten efter hade dock Othén lite otur, när Jonas Edling "rann igenom" och fick bollen mellan benen på SAIK:s målvakt. Direkt efter hittade Hans Andersson Magnus Olsson med en fantastisk passning över hela banan. Denna gång gjorde Magnus Olsson inget misstag, och plötsligt var det 4-0. Per Hellmyrs svarade 5 minuter senare för matchens prestation med en mycket vacker genomåkning. Sandvikens försvarare såg ut att stå stilla, när han slalomkörde förbi och satte 5-0. I 81:a minuten föll Niklas Spångberg väldigt lätt inom Edsbyns straffområde. Domaren tyckte nog synd om honom, och blåste straff. Skyttekungen Patrik Nilsson gjorde sitt 80:e mål för året. Sen chansade Sandviken vilt, och fick press på Edsbyn. Daniel Berlin fick på ett kanonskott i ribban. I 84:e minuten gjorde Stefan Andersson 5-2 efter att Edsbyn visat upp rena hönsburen i försvaret. Men på en kontring kunde Hans Åström göra 6-2.
Edsbyn är alltså åter igen i final! 3.547 åskådare var på plats. Det är inte dåligt i en ort där det bor ca. 5.000 innevånare.