onsdag, mars 07, 2007

Daniel Berlin matchhjälte när Sandviken vann

Åter igen fick TV24 visa en riktigt bra bandymatch. Tyvärr medgav inte isen riktigt bra offensivt spel. Men både Sandviken och Edsbyn visade desto bättre defensivt spel. Tyvärr gav detta, att matchen under kortare stunder blev lite tråkig. Det var dock hela tiden kamp, där alla spelare gav sitt bästa. Stundtals var det lite småtjurigt, med några fula efterslängar. Trots detta verkade humöret på plan totalt vara bra.
Första halvleken slutade mållös, men i början på andra halvlek gjorde Peter Törnberg 0-1 på hörna. Sen kommer den spelfrekvens, som vände matchen. Först fick Edsbyn en tveksam straff, när Sandvikens målvakt Joel Othén fick omkull Jonas Edling i friläge. Märkligt nog lät Edsbyn samme Edling skjuta straffen direkt efter. Han verkade inte vara riktigt fokuserad på sin uppgift, utan tappade klubban i skottögonblicket. Domare Nystedt kände nog på sig att straffen var tveksam, och bestämde sig för en kompensation. Pinsamt! Vad han blåste straff för, vet han nog bara själv. Men Patrik Nilsson gjorde inget misstag, och 1-1 var ett faktum. I 73:e minuten steg dagens matchhjälte fram. Daniel Berlin fick bra träff efter en hörna. Kort tid därefter kvitterade Edsbyn till 2-2, med en hörnvariant som fullständigt lurade Sandvikenförsvaret. Hans Åström låtsade att han skulle skjuta. Istället lättade han bollen till Hans Andersson, som fick öppet mål. I 83:e minuten träffade Daniel Berlin åter igen målet vid en hörna. Skottet var inte det allra hårdaste, men det var bra placerat. Sandvikens seger med 3-2 var ett faktum, och semifinalserien blev utjämnad.