lördag, mars 03, 2007

Adjö Örebro

Gripen vann gårdagens viktiga match på Vinterstadion mot hemmalaget Örebro SK i den andra omgången av elitseriekvalet. Gripen vinner med 5-3 efter det att Örebro ledde efter första halvlek med 2-0 och det var inte många som gav bortalaget en chans efter den första halvleken för ÖSK hade bud på många fler mål. Men Gripen kom tillbaka i den andra halvleken på ett smått fantastiskt sätt och vände 0-2 underläget till en övertygande vinst med 5-3, trots två missade straffar. Förlusten innebär med all säkerhet att vi kan säga tack och adjö till klassiska Örebro. Det blev ett kort men intensivt besök i Elitserien. Två förluster på två matcher gör att det mesta nu talar för att det blir Gripen som vinner denna den södra kvalserien. I den andra matchen i den södra serien slog Finspång Kungälv efter en riktig bandyrysare hemma på Grosvads IP med 5-3 och där fick en upprymd hemmapublik blanda dom röda tjuten med härlig kampsång, när hemmalaget gjorde två snabba mål i slutet av matchen.

I den norra kvalserien slutade toppmatchen mellan de två förhandsfavoriterna Kalix och och Tillberga oavgjort 4-4. Tillberga ledde med 4-1 innan hemmalaget fick ordning på nerver och spel. Publiken bjöds enligt säkra norrländska källor på "dragkamps-bandy", vilket om jag förstått saken rätt betyder mycket bra bandy från båda lagen, offensivt såväl som defensivt. Båda lagen har nu tre poäng var och skuggas i serien av mitt favoritlag Västanfors som igår besegrade Sundsvall med 9-5. Vill "Fläkten" hänga med i toppen måste dom besegra Tillberga hemma på på söndag ...