torsdag, februari 08, 2007

Västerås inför Elitserien




Västerås SK håller stilen. Precis som många tidigare år "smyghåller" man formen i grundserien, och när elitserien kör igång är man på topp. Det stundtals mycket trötta spelet i grundserien, gjorde att många trodde att VSK tappat stinget. Men icke. Nu leder de elitserien, utan att förlorat en enda match.
Det finns många duktiga bandyspelare i VSK, som är födda 1972. De fyller alltså 35 år 2007, och borde vara på väg utför i bandykarriären. Men det finns många spelare som håller bra kvalité även när 30-årsgränsen passerats. Denna säsongs Västerås SK är ett bevis på detta:
* Ted Andersson gör sin 13:e säsong för VSK, och är lagkapten för 3:e säsongen. Ted är en allroundspelare som kan spela försvar, mittfält och dessutom är han en duktig målskytt. Han är 190 cm lång, och väger 95 kg.
* Patrik Anderbro gör sin 6:e säsong för VSK. Denna säsong har han verkligen lyckats. 22 mål ger ett snitt med över 1 mål per match. Patrik är stor, och ibland ofta ojust i sitt spel. Patrik är en mycket god skytt. Han är 198 cm lång, och väger 99 kg.
* Anders Östling är en mycket teknisk spelare, som finns över hela mittfältet och mer därtill under en match. I senaste VM bidrog han starkt till, att Sverige gick till VM-final när han "trasade sönder" Finlands spel på ytterkanten. Anders är kort 186 cm lång, men väger 89 kg.
* Michael Carlsson är den ständige måltjuven. Långa stunder i matcherna är han osynlig. Men när det gäller, sticker han fram och avgör. Han är 189 cm lång och väger 96 kg.
Som Du kan se är dessa 35-åringar stora. I genomsnitt är de 191 cm långa och väger 95 kg. Det vill till att flytta på det här gänget.
Västerås SK följer dessutom upp med unga, lovande spelare. 18-årige Victor Engström kan nå hur långt som helst.
VSK går till semifinal, och med stor möjlighet till final!

Inga kommentarer: