lördag, februari 17, 2007

Vilken urladdning!

Hammarbys urladdning mot Bollnäs igår var bland det värsta jag sett. Anförda av lagkaptenen Stefan "X-et" Erixon körde Hammarbyiterna fullständigt sönder Bollnäs. Efter 6 minuter hade Kalle Spjuth gjort 3 mål, och därmed gett Hammarby ledningen med 3-0. Sen var resten av matchen bara en formsak. Visserligen fick Bollnäs en straff när det återstod 10 minuter av första halvlek. Andreas Bergwall räddade både Andreas Wesths straff, och den retur som sen följde.
Sen hade Bollnäs knappt en målchans, förrän i 55-minuten, då Joakim Hedberg kunde göra mål. Men då hade Hammarby redan gjort 5 mål.
I 84:e minuten steg skyttekungen Stefan Persson fram, och dundrade in 7-1 på hörna. Sen gav Bollnäs mer eller mindre upp, och Hammarby kunde öka till både 8-1 och 9-1.
X-et var helt outstanding i denna match. Det riktigt lyste energi runt honom. 2 mål och 3 målpass svarade han för. Kalle Spjuth gjorde åter igen en stark insats, och stod bl.a. för 4 mål. Men han gjorde också ett mycket starkt defensivt arbete. ´Hela laget ska ha en eloge för fin bandy, och stark vilja. Efteråt sa tränaren "Lillis" Jonsson på presskonferensen:
- Ska vi vara mer laddade än så här, så får vi nog dra en sladd från vägguttaget!
Roligt var även den fina publiksiffran: 3.484.