torsdag, februari 08, 2007

Vetlanda BK inför Elitserien

Två erfarna stjärnor lämnade inför säsongen Vetlanda. Daniel Svedberg flyttade till Boltic, och Stefan Nordén till Villa. Många spådde stora svårigheter för Vetlandas unga lag. Men de unga spelarna har verkligen tagit det ansvar, som de fått ta. Det känns dock som om laget inte är "riktigt färdigt". Tidvis faller spelet markant.
Patrik "PG" Gustafsson har i sina bästa stunder dominerat mittfältet. Inte nog med detta - han är en god skytt också. Tyvärr är han så bra skytt, att svenska domare inte hinner med ibland. Detta bevisades i TV-sända matchen mot Falun. Det stora löftet Johan Löfstedt (20 år), har verkligen slagit igenom i år. 19 mål har han gjort. Lägg till att VBK har flera rutinerade spelare, som t.ex. lagkapten Björn Einarsson och strategen Rolf Hedberg.
Rösterna om "tråkiga Vetlanda" tystnar allt mer. Dagens VBK spelar ett mycket underhållande spel. Målvakten Dennis Gustafsson kanske tycker att det blir lite väl mycket underhållning, när spelet blir offensivt.
Vetlanda ligger inför återstarten på 6:e plats med 5 poäng. Söndagsmatchen hemma mot Villa blir mycket viktig, för utgångsläget inför slutspelet. Jag tror att Vetlanda går till kvartsfinal men inte längre.

Inga kommentarer: