fredag, februari 09, 2007

Utför i andra ...

Inför matchen mot Sandviken på Jernvallen var jag övertygad om att VBK ikväll skulle svara för omgångens sensation. När så Johan Löfstedt smällde in 1-0 redan i den första minuten, då ... Men SAIK kvitterade snabbt och tog ledningen med 2-1, men två minuter senare kvitterade Christoffer Edlund till 2-2. 2-2 efter 10 minuter och jman undrade om lagen spelade utan målvakter? I paus ledde hemmalaget med knappa 3-2. Vi var med i matchen. Men sen gick ridån ner. Filmen var slut. 20 minuter in i den andra halvleken stod det 7-3 på resultattavlan och The End lyste med stora vita bokstäver på filmduken. När domaren blåste av matchen hade SAIK ökat sin ledning till 9-4. FIN. SLUT.

"Vi hängde inte med", sa tränare Johansson. "Vi släpper in billiga mål i andra halvleken, men vi mötte ett bättre lag". Och trots att vi släppte in 9 mål, trots att Patrik Nillson fick gör 4 mål!!, så var "Putte" märkligt nog nöjd med försvaret?? Märkligt! Det var ju Patrik Nilsson som skulle vara mållös efter matchen, INTE JAG!!

Uppe i Edsbyn och bandykyrkan möttes Edsbyn och Hammarby och jag kan inte annat än lida lite med han Hansson och hans Hammarby. Man leder med 4-1 i andra halvlek, men släpper taget om matchen och i slutet av den andra halvleken vänder Jocke Hedqvist och Hellmyrs på matchen och hemmalaget vinner med 5-4. Men detta var kanske ännu ett bevis på att Edsbyn inte är riktigt lika bra i år som förr om åren, eller??

På Rocklunda vinner gurkorna mycket knappt över Bollnäs. Efter den första halvleken 4-0, trodde jag att jag skulle få rätt när jag igår siade om att Västerås skulle köra över Bollnäs, men giffarna visade hög lagmoral och vilja och det var på håret att man fick med sig en pinne hem.

I Lidköping blev det en målrik match mellan hemmalaget och Falun. Mest på målhumör var Villas Mattias Nilsson, som gjorde 5 mål när Villa vann med 8-5. Mattias Nilsson! Hörde ni det ni gula försvarare. När han kommer till Kullen på söndag då får ni köra upp honom på läktaren om han visar sig i vårat målområde. På läktaren, sa jag!

Superallsvenskan är jämnare än alla världens landningsbanor! Ikväll blev det inga sensationer, men alla matcher var jämna ända in i målmaskorna. Örebro vinner över serieledarna Sirius hemma på Vinterstadion och det lär bli ett glatt Knutsson-inlägg på bloggen imorgon. Han blir matchhjälte med sin 4 mål. I Söderhamn slår hemmalaget Broberg Boltic med 7-6 och går upp i serieledning. Men i den matchen vaknade den gamle Svedberg till liv igen. 3 mål från hans klubba och några målpass är precis vad som behövs från hans sida om det ska bli kvartsfinalspel för Boltic!

Motala och Vänersborg vinner båda mycket, mycket knappt mot bottenlagen Tillberga resp. Ljusdal, men inget av lagen övertygade.

3 kommentarer:

GeoTaifun sa...

...eller .... jodå dom är nog på gång mästarna. Spelet i andra halvlek mot Hammarby var som det skall vara, underbart. Inte som mot Vetlanda där man pressade in bollarna på ren vilja men inte egentligen spelade bra. Nu fungerade det som det skulle, men varför skall de ha en hel halvlek på sig å värma upp? Puuu, de är tungt som supporter. Nej, jag håller nog med lite om att mästarnas form inte är på topp för 90 minuter, men det gäller ju att vara bäst 18 mars om allt går som en annan hoppas.
Lev väl & Haet gott /// Björn

GeoTaifun sa...

Wow, häftigt jag hade fått en egen signatur i inlägget. Det var trevligt, tack. Nu måste jag höra av mig fler gånger.
LV & HG /// B

josephzohn sa...

björn:
Egen signatur, jo man tackar!
Det är bra att vi nu har en egen rapportör från bandyns Mecka.
Om du sköter dig och skriver "bra" kan du kanske få status som gästskribent :-)

Helt riktigt det är den 18 mars som alla bitar ska vara på plats.
Vi i det gula laget hoppas inte bara att alla bitarna ska var på plats, vi hoppas först å främst att vi är där, när bitarna är på plats.