onsdag, februari 21, 2007

Uppladdning pågår ..

"Gubber å kärringar, huk er på läktarna för nu laddar vi ôm", så han den gamle stadsministern inför ett värmländskt derby mellan Slottsbron och Göta-tomtarna på 50-talet. Nu är draget kring den värmländska bandyn inte lika het längre och både han "världens längste stadsminister" och Karlstads-Göta har gått i graven. Draget kring bandyn finns dock kvar och nu i slutspelets glada tidevarv känns det som ett drag under galoscherna!! Omröstningar och andra tips om hur det går i åttondelarna avlöser varandra. Bilden till höger är från SF/Bandy och där ser man att de flesta (just nu) tror att Broberg är det "superallsvenska lag" som har störst chans att ta sig till kvarten.

Och knappt hade mitt egna lilla åttondelstips landat där ute i bandycyberspacen förrän vänersborgsbloggen "Lilla Paris" kontrade med ett eget tips. "Vänersborg vinner med två mål hemma imorgon och Vetlanda börjar darra i galoscherna. "Inte nu igen" .." , darra i galoscherna :-). I deras värld lever alltså IFK vidare, både efter julafton och åttondelsfinalen mot di gule. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, men jag kommer inte att kräfva att ni "Parisbloggare" lovar att äta upp er hattar om inte IFK vinner. Jag säger istället som Joe Cocker, "You Can Leave Your Hat On", när ni går till kyrkan på söndag för att be om ett bättre bandyår 2007/08. Tack för motståndet och tack för bandykaffet :-) Men oavsett om man känner ett drag eller darr under galoscherna, så är det nog viktigt att ha dom på ikväll, för det utlovas ett uruselt bandyväder.

Som ett litet bandytipskuriosa så har Edsbynredaktionen faktiskt tagit hela bandyklivet ut och redan nu tippat hur det hela slutspelet slutar och du har nu 5 sekunder på dig och gissa vilka som vinner GULDET???

Men precis så här ska det va! Det ska vina bandytips både till höger och vänster. Det ska bandybloggas och bandyladdas runt om i vårt avlånga bandyland. För just i detta nu återstår det endast 12 timmar tills det att isarna är nyspolade och 4 visselpipor ljuder. Slutspelat kan börja!! Nu kör vi!!! Resan mot det fjärde guldet har startat!!!

Uppdatering 17:15
Nu har även Brobergs redaktion på SF/Bandy tippat ...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, visst var det en snygg parafras? "Darra i galoscherna"... ;)

Mitt tips var mer med glimten i ögat. Givetvis är ni gulingar stora favoriter, but that doesn't stop a man from dreaming, inte sant? =)

Ha't gött!

josephzohn sa...

lilla paris:
Det var en underbar parafras, helt i klass med han Sjöbergs diktkonst!

Och precis så här ska det vara när det är bandy på hög nivå!
Tips, gliringar, glimtar i ögonen, parafraser allt ska vina omkring.

Och precis som du så tror jag självklart att det i princip är klart :-)
Men.
Vi ska spela om det.
Det är inte över förrän Castafiori har sjungit ...

Är du på plats ikväll??

Ha't gött själv!!