lördag, februari 10, 2007

Storseger för Nävelsjö

Runt de mindre bandyarenorna har ju nystanet rullat under hela Bandy-VM. Här tar man inga uppehåll. Är man väl igång då går det inte att stoppa lagen i södertvåan! Och framför allt Nävelsjö verkar just nu helt ostoppbara. Idag mötte NSK bottenlaget BK Bore från Gamleby och det blev rena rama "VM-siffror". Till slut när matchsekretariatet hade fått ordning på alla siffror och målskyttar stod det 20-3 på Tjustkulles resultattavla! Samtidigt förlorade IK Stjärnan mot Öjaby, vilket innebär att nu är det bara Nävelsjö och Tjust som slåss om seriesegern.

Skirö AIK i samma serie spelade sin match mot Månsarp senare, så det resultatet kommer nog inte förrän imorgon!

I söderettan vann Målilla helt sensationellt över Jönköping på hemmaplan med 4-2. En tvåpoängare som gör att Målilla är klara för spel i ettan även nästa säsong. Gripen är ju redan klara för kval, men om den andra kvalplatsen blir det kamp ända in i målsnöret. För Kungälv förlorade mycket överraskande derbyt mot bottenlaget Ale/Surte, samtidigt som Frillesås tog chansen att utmana Kungälv genom att vinna över GAIS Bandy. Nu skiljer det endast en poäng mellan lagen med två omgångar kvar att spela.

Imorgon är det dags för ett klassiskt smålandsderby på Bredstorpsbanan i Tranås. Hemmalaget tar emot bänken från Nässjö. Matchen börjar 14.00 och om du inte har vägarna förbi Hylands hemstad, så följer du matchen via Boisarnas hemsida. Där man denna säsong har en liverapporteringsservice!

I den mellersta serien är Finspång redan klara för kval och tack vare storsegern över Otterbäcken kan Västanfors nästan börja inrikta sig på kvalspel. Katrineholm och Köping har iofs chansen men det ska till många sneskott om "Fläkten " inte tar hand om den andra kvalplatsen.

Bilderna har som alla förstår inget med bandy att göra. Men idag hittade jag en sida där en viss mr Dardel har samlat ihop alla 154 bilar som förekommit i ett Tintin-album!

2 kommentarer:

GeoTaifun sa...

Måste tyvärr passa. Vi hade Stugsund, Vallvik, Bergvik i Söderhamn. Bollnäs BK i Bollnäs och Ovanåker i Edsbyn nu har vi inga andra än vår Elitserielag vilket i sig är ganska trist. Bredden ni har kan vi tyvärr inte komma i närheten av .......
LV & HG /// B

josephzohn sa...

Björn:
Det är lugnt, jag återkommer nästa säsong när det är dags för VBK att åter besöka kyrkhelvetet :-)!!!