söndag, februari 11, 2007

Rysare på Zinkensdamm; 3-3 mellan Hammarby och Västerås

Oj, vilken rysare vi fick uppleva på Zinkensdamm denna eftermiddag! Både Hammarby och Västerås varvade topprestationer med rena bottenprestationer. Den här matchen kunde ha slutat hur som helst. Anders Östling satte fart efter 9 minuter, och fintade bort hela Hammarbyförsvaret. 0-1 var ett faktum. Stefan Persson hittade Rickard Koch med en perfekt passning, och kvitteringen var ett faktum.
Hörnor har inte Hammarby varit duktiga på denna säsong. Men i 23:e minuten grundlurade de VSK:s försvar. Alla trodde att Marcus Bergwall skulle skjuta, men bollen gick till Martin Röing. Han fick fullträff. 2 minuter senare missade dock Hammarby den helt fristående Patrik Anderbro vid en hörna. Enkelt kunde han göra 2-2. I 40:e minuten kommer matchens snyggaste händelse. Stefan Persson får bollen och åker från sin försvarare, varpå han skjuter in 3-2.
Andra halvlek var ett stort ställningskrig. Bra prestationer blandades med riktiga blunders. I 62:a minuten kvitterade VSK, när Johan Östblom fick ett friläge. Sen kunde matchen ha slutat precis hur som helst. I slutminuterna fick en Hammarbyförsvarare en konstig idé, och sparkade fram bollen till en helt fristående Michael Carlsson. Carlsson skyfflade i panik iväg bollen till himlen. Att spelare i elitserien, så totalt kan missa sin uppgift är otrolig. Domaren Tomas Nordin föll in i spelarnas misstag. Det ena domslutet efter det andra hamnade fel. Det är svårt att säga, om något lag vann på detta. Men Nordins osäkra uppträdande gjorde spelarna osäkra. Trots många fasthållningar och fula fällningar, lyckades inte Nordin hitta en enda utvisning. Otroligt!
Slutresultatet 3-3 måste anses som rättvist. Det var trist att endast 2.011 åskådare såg denna spännande match.