söndag, februari 11, 2007

Inför ...

Idag spelas tre Elitseriematcher och fyra i Superallsvenskan. På Tjustkulle i bandymetropolen spelas omgångens viktigaste match. Vetlanda BK tar emot Villa. Här kan man snacka om måstematch. Vi måste vinna. Det finns inga alternativ. Vi är fortfarande i högsta grad med och slåss om fjärdeplatsen som ger en extra hemmamatch i semifinalerna, trots att vi halkade ner ännu en placering efter förlusten på Jernvallen. Men det krävs vinst mot Villa!

Vi mötte Villa två gånger i grundserien och det blev två klara segrar, 7-0 hemma och 6-3 borta. Men nu är det nya förutsättningar. Nu är det ny is. Villa vann mot Falun i förra omgången och passerade oss i tabellen. Då gjorde Mattias Nilsson 5 mål, det första redan efter 39 sekunder!! Honom har jag reserverat en plats på "Norra Stå" om han visar det minsta tendenser till att vilja spräcka Dennis nolla! I Villas trupp finns det en spelare som har just Vetlanda som favoritmotståndare?? Vem kan det vara? Ett litet tips! Det rätta svaret var nog inte ens ombytt, när vi slog dom med 7-0 i Lidköping :-) Dessutom får vetlandapubliken åter se den abdikerade kungen, som numera har fått ett nytt smeknamn i bandysverige Stefan "Primadonna" Nordén.

Vi förlorade ju klart uppe i Sandviken. Vi var med bra i den första halvleken, men i den andra rasade om inte spelet så iaf siffrorna iväg. Nu får vi samla ihop truppen igen, bita ihop och så upp på tårna. Efter matchen mot SAIK tyckte tränare Johansson att försvarsspelet fungerade bra, medan spelet på mitten och i anfallet gick i baklås. Detta är väl det första vi måste göra. Vi måste låsa upp det låset. För ska vi vinna mot Villa måste vi göra mål!! Villa brukar spela med rena rama handbollsförsvar på bortaplan och då måste det konstruktiva mittfältsspelet funka och att smörpassen serveras på Löfstedt, Einarsson och Edlunds krumma klubbor i exakt rätt tid. Enligt mina välunderrättade källor har firma Johansson & Sandells förutom vissa hemliga taktiska drag, tre ledord inför dagens viktiga match. Klicka bara på Taktikmappen till höger så är du med i taktikmatchen. Detta under förutsättning att du inte håller på Villa ...

På Zinken är det åter dags för ett "tungviktsmöte" mellan grönsakslagen. Även här är det en "måstematch", en "måstematch" för Hammarby. Efter fyra raka förluster i Elitserien har även finalaspiranterna från Söder halkat ner i tabellen. Hammarby har 6 poäng endast 1 poäng mer än La Squadra Amarilla, så publiken kräver och laget behöver en tvåpoängare!! Dessutom vore det välan skönt för Bajen att få revansch för förlusten på Zinken mot VSK i grundserien. Den här matchen sänds för övrigt i svt24 med början klockan 15.50. Matchen börjar 16.00

I Bollnäs tar hemmalaget emot Falun. Den matchen lämnar jag därhän, men jag kan villigt erkänna att mitt helgula bandyhjärta drömmer om en seger för de blågula Perssons Boys.

Observera att det är helt olika starttider för de tre matcherna i Elitserien. På Kullen börjar vi kl. 13.15, på Zinken blåser domaren till spel kl. 16.00 medan Bollnäs-Falun är en klassisk 17.00-match!! Toppmötet mellan Edsbyn och SAIK spelas inte förrän imorgon. Bandyförbundet gör allt för sin kära bandypublik!! Ska vi se på bandy, då måste vi vara ordentligt uppdaterade. Här ska det inte vara enkelt att följa bandy inte :-)

Tittar vi lite snabbt på den oerhört spännande Superallsvenskan, så slutar den 8 omgången enligt följande:
Boltic - Motala 6-4
Vänersborg - Örebro 3-2
Sirius - Ljusdal 5-2
Tillberga - Broberg 4-7

Observera att ALLA matcher i Superallsvenskan börjar kl. 13.15 och man kan ju ställa en fråga till han Håkan Ramsin. Vem har bestämt det? Den personen kan redan på måndag söka efter ett nytt jobb. 13.15? Börjar alla matcherna samtidigt?? Men, men, ja, ja man får kanske vara glad att dom överhuvudtaget börjar ... :-)

Inga kommentarer: