söndag, februari 11, 2007

Hammarby slåss inte bara om placeringar ..

Hammarby gjorde enligt min humbla åsikt en stark insats idag som lyckades spela oavgjort mot serieledarna från Västerås. En tung, tät och välspelad bandymatch enligt oraklet. I tabellen tappade Bajen placeringar, från fjärde till sjätte plats. Både Bollnäs och Vetlanda vann sina matcher och passerade Hammarby.

Men nu är det inte bara om placeringar som Hammarby slåss. Klubben slåss för sin överlevnad. I alla fall om man ska tro Martin Fransson på DN/sport. Enligt honom är Hammarbys skulder fortfarande enorma eller i siffror 3 000 000 kronor! Fransson spekulerar vidare om hur de ryska storklubbarna och fodringsägarna likt hyenor står på kö utanför Zinkens vändkors. Ryssar som vill köpa sönder bandylaget och fodringsägare som vill ha pengar och inte bara löften. Men 3 miljoner kronor? Stämmer det verkligen? Klubben har ju enligt tidigare uttalande från styrelsen betalat av på skulder och man har sagt att man har allt under kontroll? Bl.a. slutade ju förre tränaren Stefan Karlsson i slutet av 2006? Nåväl.

Enligt Fransson försvinner storstjärnorna Stefan Erixon, Andreas Bergwall, Olov Englund till ryska klubbar och Marcus Bergwall funderar på att sluta. Om detta scenario blir verklighet ser det onekligen tungt ut för Hammarby och då känns det som 2007 blir sista chansen för Hammarby att vara med och slåss om SM-bucklan!! Öka takten sista kvarten ... Ham mar by

Uppdaterat 21:40
Bloggen Bara vettiga åsikter skriver om samma ämne

2 kommentarer:

Anonym sa...

Siffran tre miljoner kommer från ett pressmeddelande som delades ut på Zinken efter matchen.

Jag citerar:

"Föreningens krisgrupps granskning visar att de kortfristiga skulderna efter säsongen kan uppgå till ca tre miljoner kronor"

/Martin Fransson

josephzohn sa...

fransson:
Då ser det onekligen tungt ut för gamla kära Hammarby.

Tre miljoner kronor!!

Detta bör väl innebära att huvud lär rulla inom klubben??
Thomas Fransson och Kenneth Kvist ligger väl risigt till kan man tänka!