onsdag, februari 07, 2007

Hammarby inför Elitseriens återstart

Nu är det upp till bevis! Hammarby har visat att deras snabba, oväntade spel håller mot de flesta lag. Nu gäller det att bevisa, att spelet håller även mot de bästa lagen. De tre sista matcherna före uppehållet, gav tre förluster. Sandvikens två överkörningar med 1-5 och 4-10 gjorde att Hammarby hamnade nedanför strecket. Inom kort följer nu två viktiga matcher; Edsbyn borta och Västerås hemma. Här krävs poäng!
För Hammarby gäller SM-final och SM-guld! Men det är flera om budet. Lagets styrka i år är jämnheten. Det finns flera spelare, som kan avgöra en match. Svagheten är att Hammarby inte visat detta i matcher mot Edsbyn, Sandviken och Västerås.
Längst bak finns Världens bäste målvakt Andreas Bergwall. Trots brutet finger gjorde han stormatcher för Sverige i årets VM.
Försvaret består av landslagsmännen Marcus Bergwall, Martin Röing och Olov Englund. Röing var i och för sig reserv på hemmaplan detta VM. Men ändå.
Det finns en uppsjö av duktiga och geniala halvbackar och mittfältare; glade kämpen Oscar Jonsson, årets hemvändare Stefan Persson, virknålen Andreas Eskhult, strategen Stefan X-et Erixon, slitvargarna från Örebro Jesper Ericsson och Robin Sundin, norske eleganten och fotomodellen Christian Waaler och "Gallret" Gustav Björkman. Richard Koch och Kalle Spjuth är två mycket tekniska och skickliga spjutspetsar. I viktiga matcher "väger de dock lite för lätt". Domarförbundets löften om hårdare bedömningar har bara blivit löften.
Idrott bygger mycket på självförtroende. Kan Hammarby visa detta mot Edsbyn på fredag och Västerås på söndag, kan så kan det leda långt.

Inga kommentarer: