måndag, januari 08, 2007

VBK kräfva omspel!!

Vetlandas besök på Lugnets Isstadion och mötet med Falu BS kommer att gå till bandyhistorien. Inte för den sköna bandyns skull, utan för att domaren missade ett mål. Det var vid VBK:s första hörna som PG Gustavsson fick en drömträff. Bollen far som ett jehu rakt upp i nättaket, men tyvärr, den går igenom nätet och det missar domaren. Enligt vad jag förstått har vi lämnat in en protest och vi kräver omspel!

Fram tills dess att protesten är behandlad är det bara att konstatera. Vi får med oss en poäng och vi gör ingen kanonmatch. Men hur var det han sa han Piazzolla, det är svårt att dansa tango, när man är ensam på en isparkett! Falun spelade oerhört defensivt och vem var det som myntade uttrycket "handbollsförsvar"? Var det Sören Persson?? Det jag funderar över är om dom spelar så här defensivt på hemmaplan hur spelar dom då på bortaplan?

Nåväl vi hade våra chanser och vi borde ha satt dom. Våran första del av första halvlek visade att vi har spelet i laget. I slutet av den första och större delen av den andra blev det enbart solokörningar. Alla hoppades på att bli matchhjälte!

Men det vi förlorade poängen på var att vi dels bara gör ett mål på 18 hörnor, samt två grova misstag i försvaret. Dessa misstag kom tyvärr, som brukligt är i idrott, direkt efter det att vi gjort egna mål!! Men när man möter så här defensivt spelande lag och skapar 18 hörnor, då måste laga så att man får nåt förna.

söderman om matchen

2 kommentarer:

Han Hansson sa...

Jag kan bara hålla med om allt Du skriver. Att Falun spelar tråkspel borta på Zinkensdamm är inte kul. Att spela så tråkig bandy på hemmaplan är ett hån mot bandysporten.

josephzohn sa...

hansson:
Vi skulle behövt göra en Tidaholmare!