fredag, januari 12, 2007

Tungt, sa Nilsson

Hörde idag en ekonom på radio, som sa typ, "Man blir alltid mer förbannad och arg när man förlorar, än man blir glad när man vinner". Han pratade om aktierförluster, men hans uttalande stämmer ju även mycket bra när det gäller sporternas sport bandy! Och en som måste känna en oerhört stor ilska och besvikelse är Sandvikens skyttekung Patrik Nilsson. Han gör 4 mål i kvällens match på Tjustkulle och ändå så förlorar SAIK med 5-4. Surt sa räven och tungt, sa Nilsson!! Våran högerback Rolf Hedberg känner säkert en oerhört stor glädje efter att ha blivit kvällens gula matchhjälte. Roffe gör två mål bl. a. det avgörande 5-4 målet i den 82:a minuten. Mer om min och förhoppningsvis andra gulas glädje kan du läsa om på "gåsen".

En betydligt gladare och nöjdare fyramålsskytt hittar vi säkert på Lugnets Isstadion. Villas gamle Stefan "Primadonnan" Nordén gör 4 strutar och Villa vinner med 7-4. Detta tyder på två saker, Stefan Nordén har hittat storformen och man har köpt nya nät till målburarna på Lugnet!!

I toppmatchen på Zinken vinner Edsbyn med 5-4 över Hammarby i en match som kändes avgjord efter den första halvleken. När domaren blåste för rast och vila ledde "Byn" med 4-1. Men Bajen är i år ett lag och när Eskhult reducerar till 3-4 är man verkligen med i matchen. Men i den 58:e minuten gör Edsbyn 5-3 och då är det kört för hemmalaget, som visserligen reducerar till 5-4 återigen av Eskhult, men då står klockan på 90 minuter!

Västerås SK vinner enkelt över Bollnäs och VSK känns just nu som det starkaste av alla lagen i Elitserien. Man leder tabellen och är numera det enda obesegrade laget!

I Superallsvenskan vinner Broberg tipsenligt över BolticGöta, men vad sysslar Motala med? Vad sysslar Vänersborg med?? Motala får på nöten av Tillberga och Vänersborg förlorar på hemmaplan mot Ljusdal?? Sirius och Örebro delar broderligt på poängen efter 3-3 på Studenternas!