tisdag, januari 30, 2007

Ingen höjdarmatch, men vi leder

När domaren blåste av för pausvila, leder vi med 3-2 över Finland. Det är ingen kanonmatch som vi bjuds på, finnarna inledde bäst och de första 20 minuterna var helt och klart blåvit. Men efterhand har vi satt våran press högre upp i banan och tagit över matchen mer och mer. Vi leder med 3-2 efter 2 mål av Johan Andersson och ett av namnen Daniel. Sami Laakkonen har gjort Finlands båda, ett på hörna och ett på straff. Halvleken delikatess var Sveriges andra mål. Magnus "Kuben" OLsson slog en ljuvlig genomskärare till Johan Andersson som dansade förbi det finska försvaret.

Matchen sänds precis som vanligt direkt på webben från VM-sajten, tyvärr är det åter en hackig sändning. Dessutom sänder Radiosporten direkt på webben. Expertkommentatorn och förre förbundskaptenen Kenth Hultqvist är klart imponerad av det finska laget och då finnarnas defensiv med liberon Petteri Lampinen i spetsen! Om det svenska spelet säger han vi känns lite ovana på våra positioner. Det knackar lite i maskineriet. Vi måste upp några trappsteg.

Morgonens match mellan Norge och Vitryssland slutade hela 8-1 till Norge som därmed undviker sistaplatsen. Ryssarna krossade senare Kazakerna med 17-3.