onsdag, januari 17, 2007

Det blev ingen revansch.

I mina spekulationer inför "revanschmötet" mot Edsbyn, trodde jag att ett uselt bandyväder skulle gynna VBK, att vi var mer vana vid regn och rusk än Edsbyn som är vana vid perfekta förhållanden hemma i kyrkan. Men då räknade jag inte med skyfall/hällregn under hela matchen. Men så blev det och trots att domaren direkt bestämde att man skulle spela 3x30, blev det mer parodi på, än bandy!! Endast direkt efter pauserna när banan var rensad från vatten kunde man ana lite riktig bandy. Och tyvärr var det Edsbyn som behärskade "lyr- och sprättbandyn" bäst och VBK var hela tiden både i bakvatten och efter i målprotokollet. Men hade unge Patrik Johansson satt friläget med typ 10 minuter kvar då kunde det ... Men. Glädjande var att Johan Löfstedt åter finns med i målprotokollet och att det var över tusen personer som trotsase regn och rusk för att bege sig till metropolens bandyarena.

Nu är det bara att glömma denna match och nu väntar ett tre veckor långt uppehåll för bandy-VM. Kvällens förlust gör att vi halkar ner under "strecket", då både Bollnäs och SAIK vann kvällens matcher. Dessutom har ju Hammarby och Sandviken spelat en match mindre så det vill till att vi vinner matcherna direkt när Elitserien kör igång igen den 9 februari!!

De flesta av kvällens matcher både i Elitserien och Superallsvenskan fick avgöras under urusla förhållanden. I Sandviken vann hemmalaget ganska komfortabelt över Hammarby och där gjorde Patrik Nilsson åter 3 mål, när sifforna skrevs till 5-1. Bollnäs gjorde 5-0 på Villa och nu kanske det blir som ryktena säger, att den 50-årige Micke Arwidsson ska göra comeback i Villa. Västerås vann ganska enkelt med 4-2 över Falun på Lugnet och det blir därför VSK som kommer att ligga serietopp under uppehållet.

I Superallsvenskan stretar Tillberga på och vinner på hemmaplan över Örebro utan sin avstängda superstjärna Pelle Fosshaug. Boltic utklassade Ljusdal, vinner med hela 10-4 hemma på Tingvalla. Nu verkar det som om "sola åter lyser i Karlstá". Motala har riktigt hamnat under isen och efter kvällens förlust även under strecket. Ikväll blev det förlust på Studenternas mot överraskningslaget IK Sirius, där Sirius ett tag ledde med 5-0 innan IFK reducerade till 5-3. I Vänersborg fick man skjuta fram matchstarten en timma och där leder i detta nu hemmalaget med 4-2 över Broberg.

Inga kommentarer: