lördag, december 16, 2006

Spänningen i söder

Den norra serien är ju sedan förra omgången redan avgjord, där visste vi redan i onsdags vilka lag som spelar i Elitserien efter julskinkan! Men den södra serien, den lever verkligen, där är det mycket ovisst kring strecket. Efter gårdagens resultat är det faktiskt bara Hammarby och VSK, som är helt på den säkra sidan om bandybanan.

Mästarnas mästarlag Vetlanda är i princip klara men inte helt och för att ta till den gamla klyschan, i bandy kan allt hända. För om Motala och Villa vinner sin två kommande matcher, trots svårt motstånd, samtidigt som VBK förlorar båda sina matcher. Då har vi den delikata situationen att inför den sista omgången har alla dessa tre lag 15 poäng!! Vetlanda tar då emot Hammarby på Kullen, medan Villa och Motala möts i Lidköping och resten får du tänka ut själv.

Nu ska det ju mycket till om detta scenario ska bli verklighet, för vem tror att Motala ska rå på Hammarby på Zinken och att Villa ska ta en tvåpoängare hemma mot ett formstarkt VSK? Och framförallt, vem tror att Vetlanda inte ska ta en enda poäng i de kommande två matcherna. Vem tror det? Vem tror att vi inte ska ta en enda poäng i mötena med Vänersborg (h) och Motala på annandagen i Motala? Vem tror det?? Men det är viktigt att komma ihåg att det endast är bandybollen som är rund, att alla bollar är runda är en vetenskaplig villfarelse, men det röda nystanet, det är banne mig runt och det rullar inte alltid våran och Robert Linds väg!

Inga kommentarer: