söndag, december 03, 2006

Inför Villa - Vetlanda

Det är tätt mellan underhållningen om man är bandysupporter. Det är tätt mellan matcherna om man är bandyspelare. Vetlanda spelade match igår på Tingvalla, en match som vi till slut vann. Idag var det träning på Kullen och imorgon bär det av till Lidköping för match mot Villa. Efter det blir det ett välbehövligt uppehåll, om man inte är uttagen till landslaget. Och så vitt jag vet är det endast ungtupparna Löfstedt och Edlund som ska "landslagslägra". Övriga VBK:are får nu äntligen tid att träna och finslipa detaljerna!

När det gäller matchen imorgon mot Villa på Isstadion i Lidköping, tror jag att det kommer att bli en tuff uppgift för ”di gule”. Betydligt tuffare än senast vi möttes på Kullen, då vi vann mycket enkelt med 7-0! Men nu är det bortamatch nu och vi har haft ett lite matchtätare spelschema. Villa har dessutom fått lite bättre ordning på försvarsspelet och lyckades faktiskt ta en poäng av Hammarby på Isstadion förra veckan! Sånt ger självförtroede. Villa kommer med all säkerhet att trots hemmaplan spela med ”bortamatchstaktik” eller som han sa han Marcus Bergwall i Hammarby, "ett handbollsförsvar".

Vetlanda gjorde en mycket övertygande andra halvlek mot Boltic. Då satte vi högsta fart från start och åkte sönder Boltic och det är nog taktiken som gäller imorgon också. Full fart på skridskorna från det att domaren blåser till match. Vad vi sysslade med de första 20 minuterna grunnar alla experter på fortfarande? Ingen som vet, ingen som vet. Det alla vet är att det inte får upprepas. Vi får inte hamna i underläge med 0-3 mot Villa då ...

Ulf Einarsson blev ju matchhjälte senast med tre mål och det tror jag gör att storebror Björn kommer att vara på hugget ordentligt, det är ju ändå han som ska göra målen!! Sedan är det ju helt enkelt underbart med han Löfstedt, han gör mål varenda match. Målet igår var ett typiskt mål för en målskytt. Man står rätt där i målområdet och då kommer bollen på klubban!

Det blev ju lite fel i kristallkulan det blev inte 6-4 som jag tippade. Denna match slår jag till med ett lite försiktigare tips. Vad sägs om 5-5 ...

Inga kommentarer: