fredag, december 29, 2006

Huvva huvva ...

Huvva, huvva! Så kan man mycket kort sammanfatta kvällens match på Kullen. Vetlanda BK mot Hammarby i den sista allsvenska bandyomgången. Tabellettan mot tvåan! Båda lagen räknar med ordinarie manskap och om jag känner vetlandaborna rätt, blir det mycket folk på läktarna. Det kan bli en bandyfest som vi sent ska glömma!



Hammarby har imponerat efter förlusten mot Västerås på Zinken! I de två senaste matcherna mot Boltic och Motala har det blivit 26-2 i målkvot, så det gäller att "Väggen" Gustafsson gör en ny stormatch och gör skäl för sitt smeknamn! Vi var nog många som trodde att förlusten av målspottaren David Karlsson skulle bli förödande för Bajen. Men istället har det blivit som det brukar i sådana här lägen, målen sprids ut bland många spelare, vilket gör det svårare för motståndarna. Tittar man på den gröna truppen är det mycket bandy rakt igenom. Målvakten Bergwall med de stora skydden är Sveriges bästa. Försvaret med broder Marcus Bergwall, Martin Röing, Stefan Persson och Olav Englund. På mittfältet finns spelare som Eskhult som kan avgöra alla matcher på egen hand om han är på rätt bandyhumör. Här finns även två spelare, nyförvärvet från Boltic Robin Sundin och Jesper Ericsson, som jag blev mycket imponerad av när vi möttes på Zinken i premiäromgången. Koch och Spjuth är två spelar som man inte får ge mycket utrymme och dessutom verkar nyförvärvet från SAIK, Gustav Björkman nu har hittat rätt i Hammarbys sätt att spela bandy. En viktig anledning till att det ser så pass bra ut för Hammarby tror jag även beror på den nye tränaren "Lillis" Jonsson.

VBK har ju imponerat och överraskat bandysverige med att spela betydligt offensivare i år. Många unga spelare har klivit fram efter det att Nordén och Svedberg lämnade klubben. Johan Löfstedt och Björn Einarsson producerar poäng i nästan alla matcher. De tre bröderna Einarsson har i år varit mycket bra och dessutom skadefria! Nyckelspelarna finns förutom då "Väggen" i buren på mittfältet, Riabchevski, Ulf Einarsson och PG. Det viktigaste i kvällens match är att vi inte går in på isen med alltför stor respekt för motståndarna. Vi måste spela som i matcherna mot "de lite sämre" lagen. Sist men inte minst, vi har "Palle" Sandell vid sidan om isen och han kan sitt gamla Hammarby. Sandells taktiska kunnande och hörnorna, vårt hörnskytte och ruset, kommer att ge oss så stora fördelar att mitt tips blir att VBK för första gången vinner över Hammarby på hemmaplan. Det blir 5-3!!

Glöm inte att Skriv på namnlistan ... för en Bandyhall i Vetlanda

svedbom inför
söderman inför

Inga kommentarer: