lördag, december 30, 2006

Bollnäs inför elitserien

Bollnäs borde vara laget som nu mest utbrister i "Äntligen elitserien!" Bollnäs har levt länge i "ingen mans land" på tredje plats i Norra Allsvenskan. Trots detta hamnade de på andra plats i publikligan med ett snitt på 2.153 åskådare hemma på Sävstaås IP. I Bollnäs finns sannerligen bandykultur!
I årets allsvenska var Bollnäs de enda som lyckades ta poäng av Sandviken och Edsbyn. Hemma mot Sandviken blev det nämligen 6-6. Att det sen i matchen efter blev 0-9 är en annan historia. Bollnäs bäste målskytt i allsvenskan är Patrik Larsson med 12 mål. Patrik lär snart slå rekord i antal gånger som han slutat spela bandy. Likväl återkommer han år efter år, och spelar på topp.
Bollnäs möter överraskningen Vetlanda i elitseriens första match. Denna match blir mycket viktig för bägge lagen. Elitserien är både kortare och hårdare än Allsvenskan. I elitserien gäller det att ta vara på varje poäng.
Hans Åström spelar i år i Edsbyn. Det lär märkas för Bollnäs, när det nu blir elitserie. Jag tippar kvartsfinal i år, men inte längre.

1 kommentar:

Anonym sa...

Förstår inte riktigt påståendet att Larsson skulle vara i närheten av att slå rekord i att sluta. Han spelar fortfarande på det femårskontrakt han skrev på för några år sedan.
Annars var det ju en riktigt rolig blogg det här.