lördag, december 30, 2006

Allsvenskan är över ...

Så var allsvenskan över för denna gång och alla som älskar bandy kan se tillbaka på ett antal spännande och ett antal ospännande matcher. De flesta "ospännande" spelades nog i norra serien, där Edsbyn och Sandviken var totalt överlägsna och där spänningen kring strecket var avgjord redan efter 9 omgångar. Att Edsbyn kunnat gör tvåsiffrigt i nästan alla matcher visar väl bara på att lag som Tillberga, Ljusdal och Sirius inte håller för spel i allsvenskan. Att då Edsbyn gör 134 och slår målrekordet alla tider känns inte så där enormt sensationellt! Slutligen är det väl bara att konstatera att Broberg/Söderhamn var årets negativa överraskning i den norra serien! Efter en ganska bra försäsong trodde jag att Broberg lätt skulle ta den fjärde elitserieplatsen före Falu BS, men ....

I den södra serien var det spännande ända in i målsnöret och det avgjordes ju inte förrän i den sista omgångens sista minut på matchens sista hörna!! Snacka om regi! I södergruppen var Hammarby det klart bästa laget och det känns som om tränare "Lillis" har något stort på gång! Det ska bli mycket spännande att följa Bajens matcher mot de två stora från den norra serien. Västerås var lite ojämna men visade klass framför allt mot Hammarby på Zinken. Så räkna inte bort gamla VSK!! Vetlanda BK måste betraktas som seriens stora positiva överraskning! Trots att både Stefan Nordén och poängmaskinen Daniel Svedberg lämnade Kullen, nosade vi på andraplatsen. Många av de yngre spelarna har tagit ett eller flera kliv framåt i sin bandyutveckling, vilket är mycket positivt. Det enda som stör mig är att vi inte tog en enda poäng av vare sig Hammarby eller Västerås.

Ett annat lag som överraskade, i alla fall på mig var IFK Motala. När jag tippade serien var jag helt övertygad om att Motala skulle få det svårt i år, men ... Nu var laget endast sekunder från att ta den fjärde och sista elitserieplatsen! Men tack vare Pär Gustafsson kvittering, fick jag rätt på de fyra första lagen i serien!! Årets stora negativa överraskning är BolticGöta. Vad har hänt med det gamla storlaget? Sist i den Södra Allsvenskan??

Nu är det dags att se framåt, på onsdag den 3 januari, är det premiär för Elitserien, med match mot Bollnäs hemma på Tjuskulle! Det är dags att läsa på lite om Bollnäs, Falun, SAIK och Edsbyn. Sen ska vi njuta av bandy när den är som bäst! Hoppas också att vetlandaborna åter hittar tillbaka till Kullen på onsdag för att stötta det bästa av alla bandylagen - Vetlanda BK.

Inga kommentarer: