tisdag, november 14, 2006

Inför Vetlanda - Motala

Imorgon är det dags för säsongens första hemmamatch. Vetlanda BK - IFK Motala på Tjustkulle. Två lag som båda förlorade premiäromgången. Vetlanda slarvade ju bort premiärmatchen på Zinken och IFK förlorade lite snöpligt mot Villa i lördags. Det är säkerligen två revanschsugna lag, som helst bör vinna för att inte hamna i "bakis". Det kommer att bli en jämn serie var så säkra, varje poäng kommer att vara viktig, om det ska bli spel i Elitserien eller Fortsättningsallsvenskan efter nyår.

Jag såg VBK:s premiär live på Zinken och det var ett Vetlanda som överraskade mig i den första halvleken. Man spelade stundtals ut hemmalaget. Vi var många på läktaren som nästan var i chocktillstånd. Redan efter 20 sekunder hade vi nästan ett mål! Men målen kom och det såg mycket bra ut. VBK visade upp ett rakare spel än förra säsongen och hade inte PG slarvat i slutet av halvleken, så att Hammarby kunde reducera till 3-2, hade matchen kanske fått ett annat slut.

Men så kom den andra halvleken och nu hamnade både undertecknad och laget i chocktillstånd. Pelle Einarssons bjudning vid straffpunkten så att Eskhult lätt kunde göra 3-3, försatte laget i total obalans, spelarna tappade positioner och koncentrationen var på andra sidan Ringvägen. Främst blev det virrigt värre i de bakre gula regionerna. Man bjöd Hammarby på en hörna och ruset verkade vara uppe på läktaren för att köpa korv eller dricka bandykaffe. Och efter 4-3 målet kunde det tyvärr bara sluta på ett sätt. Vi kom aldrig tillbaka in i matchen.

För Motala verkar det ha varit tvärtom. Läser i Motala Tidning att IFK började matchen med att underprestera i den första halvleken och bortalaget Villa Lidköping ledde rättvist med 4-1. I den andra fick hemmalaget ordning på sina trupper vilket gjorde att det faktiskt stod 5-5 med 10 minuter kvar att spela. Villa avgör då med att peta in ett segermål.

Nu gäller det för "di gule" att sätta högsta fart från början, precis som i premiärmatchen. Sätta alla chanser vi får, för vi lär få chanser om vi bara åker skridskor. Sen gäller det att försvaret är på tå när ett pressat Motala slår sina långa bollar mot toppforwarden. Dennis insats har diskuterats på nätet och enligt min ringa mening så var han inte dålig mot Hammarby, men det som kom att avgöra matchen mot Bajen var att han Bergwall gör en 3-4 räddningar som man inte kan göra och att Dennis släpper in några bollar som han borde ha tagit. Han gör sedan ett par kanonräddningar men i det läget var ju matchen redan körd. Mot sin gamla moderklubb måste han vara på topp och tå under hela matchen! Ska vi vinna mot Motala får det inte bli några billiga mål bakåt.

Det som jag tycker fungerade mindre bra i fredags var spelet på mittfältet. Var var Ulf Einarsson? PG kan bättre! Varför måste In-Fa-Lin vände hem varenda gång han får bollen? Den nye ryssen Riabchevski visade upp lite typiskt ryskt spel, men passningarna. Passningarnas kvalité måste bli betydligt bättre. Och du Pelle Einarsson, inget slarv imorgon!
Tre mittfältare saknades i fredag, de två nyförvärven från Derby var inte ens omklädda och Magnus Karlsson var fotskadad. Kanske det blir lite förändringar till morgondagens match?

När det gäller Motala så har man fått två nyförvärv från Ryssland, varav Konstantin Emelyanov verkar vara den vi måste hålla koll på. Han gjorde två av IFK:s premiärmål. Den andra ryssen verkar inte finnas ;-) (klicka på bild). Annars är det ungefär samma lag som förra året, målvakten Martin Heurlin, liberon från Villa Lars Malmqvist, Lars Bryngelsson, skyttarna Anders Lindén och Mattias Sjöholm. Här finns Peder Mannerberg och Jonas Eriksson från Tranås BoIS, samt en Spångberg är ju alltid en Spångberg och så även en Patrik Spångberg. De två gamla VBK:arna unge herr In-Fa-Lin och Henrik Johansson har båda lämnat klubben.

I träningsmatchen mot Motala på Kullen vann vi klart och det gäller att ha med den i huvudet när vi skrinnar in på isen på onsdag kväll. Då jag hoppas jag även att vetlandaborna tar sitt förnuft till fånga och ställer upp för vårat bandylag, mästarnas mästarlag Vetlanda BK.
Jag vill se en fullsatt bandyarena, med ett hemmalag och dess supportrar Kullens Fans i högform. Jag vill se en hemmaseger. Ska vi tippa och hoppas på 6-3!

Inga kommentarer: