lördag, november 25, 2006

Inför Örebro - Vetlanda

Imorgon söndag blir en riktigt klassisk och härlig bandydag, med förhoppningsvis ett lyckligt slut? Söndag kl. 13.15, på klassisk bandytid skrinnar "la Squadra Amarilla" in på Vinterstadion i Örebro för att möta Örebro SK. Va! Kan det bli bättre??

Det är några år sedan, som vi mötte Örebro SK. Hittar inte några exakta uppgifter om när och var vi möttes senast, men när jag letade efter detta, hittade jag en rolig historia från bandyns barndom i Örebro på deras hemsida. Det var om klubbens första ordförande, Karl T Graflund, som självklart själv spelade bandy och när han skulle skaffa sig en bandyklubba åkte han ut till Oset (?) och täljde sig en från en "präktig björk". Detta var nådens år 1908 och sedan dess har det bara rullat på, numera slipper spelarna tillverka sina egna klubbor, men bandy det spelar dom ...

Örebro är nykomlingar i år och har hittills överraskat mycket positivt. Jag trodde att Örebro skulle bli en slagpåse och det skulle bli svårt för dom att vinna någon match. Tre ganska okända nyförvärv var allt klubben presenterade och det har tidigare år visat sig att steget från Division I till Allsvenskan är större än man tror. Men Örebro har redan vunnit två matcher, mot Vänersborg och Boltic. Sen har det blivit två förluster mot topplagen Västerås och så igår 4-9 mot Hammarby. Laget har visat att det går inte att åka omkring på en skridsko och tro att det här grejar sig nog. Nej, som vanligt i bandy krävs det hårt arbete för att vinna. Bara så att ni vet ni bandykrigare från de djupa småländska bandyskogarna!

Vetlanda har spelat två stabila matcher i rad. Två stabila matcher men inte mer .. Det finns spelmässigt betydligt mer att plocka fram, men säsongen är ju likt Cecilia Lind, ännu väldigt ung, så ... Förlusten mot Västerås är inte mycket att snacka om respekten var lite för stor och det blev små tillfälligheter som avgjorde till VSK:s fördel. I gårdagens kamp mot Villa var det bara ett lag på banan och matchen var över efter en halv halvlek! 7-0 säger allt.

Men nu är det en ny match. Ny uppladdning. Inget får tas för givet, inte ens två poäng mot Örebro på Vinterstadion, men nog ska vi vinna, i alla fall på pappret ....
Mitt tips blir 7-3

Inga kommentarer: