torsdag, november 23, 2006

Huliganbråket kostar Boltic 5.000

Huliganbråket som urartade under premiärmatchen mot Västerås kommer att kosta BolticGöta 5.000 kronor. Detta enligt det pressmeddelande som Bandyförbundet släppte idag.
Där står det bl.a.

"Den olyckliga händelse som skedde med en av VSK:s publikvärdar i anslutning till Bol­ticGötas supportrar har enligt TK ett samband med den oro som rådde på läktaren, men ef­ter­som något uppsåt att skada eller störa publikvärden inte kunnat beläggas betraktar TK just den­na händelse om en olyckshändelse.

Däremot anser TK att BolticGöta brustit i sitt ansvar att förebygga oacceptabla uppföranden hos sina supporter. Endast två personer från föreningen med denna uppgift var närvarande i Västerås trots att matchen i förväg bedömdes som en s k riskmatch. Några kontakter med Väs­terås säkerhetsansvariga hade heller inte tagits under veckan."

BolticGöta har det utan tvivel mycket tufft just nu. Ovanstående böter är inte det värsta? Kan inte tänka mig annat än att klubben, ledningen och spelarna mer funderar på den "katastrofala" inledningen på årets seriespel. Noll poäng, 17-32 i målkvot efter 4 spelade omgångar och gårdagens förlust mot Motala visar på att nu måste det till krafttag för att få upp klubben ur kvicksanden. I Karlstad hjälper det inte med att spola isen ...

2 kommentarer:

Han Hansson sa...

Varför slipper Västerås SK straff? Förra året gjorde en Edsbyn-supporter bort sig på Zinkensdamm. Hammarby fick böta för dålig säkerhet. Edsbyns supportrar kontrade då med en insamling till Hammarby som täckte böterna. Är det denna fina handling som väckt det sovande Bandyförbunder?

josephzohn sa...

Ja det är onekligen lite märklgt. Överhuvudtaget så har Västerås kommit undan någon skuld alls. Fortfarande har man inte tagit avstånd eller dylikt på sin hemsida!