tisdag, oktober 31, 2006

Vad händer sen?

Vad händer sen. Vad händer med alla bandytalanger. Vetlanda BK vann som bekant Mini World Cup för 16-åringar i helgen. Många talanger i det laget. Självklart! Några tränar redan med A-laget och kommer med all sannolikhet att bli mycket duktiga bandyspelare. Hur långt dom kommer att kunna gå det får tiden utvisa.

VBK har vunnit denna cup två gånger tidigare 1993 och 1999 och det kan ju vara lite kul och intressant att se vad som hände med dom två vinnande årgångarna? Vad hände sen? Hur gick det för dom. Blev det några toppspelare av alla talangfulla pojkar?

Om vi börjar med laget som vann 1993.

Joakim Larsson, Marcus Peterson, Björn Einarsson, Johan Bengtsson, Andreas Stark, Jerker Furuskog, Magnus Danefur, Johan Strömberg, Erik Lindor, Jonas Petersson, Henrik Stark, Anders Alsegård, Anders Fransson, Johan Gustavsson, Jörgen Haraldsson och Jörgen Hugosson.

Så hittar vi tre spelare som alla blivit allsvenska toppspelare. Målvakten Joakim Larsson numera i Villa, Björn Einarsson årets lagkapten i VBK och så Jörgen Hugosson som i år valde att bygga hus och samtidigt varva ner i Målilla. "Jocke" Larsson har dessutom spelat i landslaget. Vi hittar även Henrik Stark som "nosat" på allsvenskt spel och som denna säsong tränar Målilla.

Går vi vidare till laget som vann 1999:

Peter Sjöman, Henrik Landén, David Carlsson, Carl Klingborg, Magnus Hanell, Daniel Gustavsson, Per Einarsson, Magnus Fransson, Andreas Niklasson, Tomas Lenegård, Fredrik Johansson, Petter Hasselberg, Eric Claesson, Mikael Gratjov, Johan Löftsedt, Peder Stålhammar och Johan Stark

Hittar vi Per Einarsson som är en etablerad "gul" allsvensk lirare, Johan Löfstedt debuterade förra året och kommer i år att bli "årets utropstecken". Vi hittar vidare David Carlsson som i år bestämt sig för att göra en "nysatsning" och som hittills varit ett utropstecken! Vi hittar vidare Carl Klingborg och Magnus Fransson. Klingborg gick till Hammarby för några år sedan men spelar numera i IK Sirius. Magnus Fransson tillhörde under några säsonger toppspelarna i "allnorskan", men är numera åter i Sverige och BolticGöta.

Summa summarum är att det från varje guldårgång verkar bli en 3-4-5 toppspelare. Vilka kan man då tänka sig i årets guldlag som går från talang till ...???

Några av namnen har varit mer framträdande, men det beror mest på att man så här på avstånd endast kan se vilka som gjort målen! Men jag kan tänka mig, utan att ha sett laget en enda match att jag i framtiden får jubla åt och med Tim Persson, Hakan Öksuz, Lucas Blom, Albin Sköld och Philip Lennartsson. Men.
Alla ni som redan här ser att jag är fel ute och vill ta bort eller lägga till någon eller några. Ni är mer än välkomna att lämna en kommentar.

Inga kommentarer: