söndag, oktober 22, 2006

Bollnäs GIF - en klassiker

Bandyallsvenskan närmar sig med stora steg, och det är dags att se över läget i de 16 allsvenska lagen. Vi börjar med norrgruppen och Bollnäs. Hela Bollnäs doftar av bandykultur. När man kommer söderifrån, är bland det första man ser ett stort konstverk som visar 3 bandyklubbor och en boll. I Bollnäs centrum är Snoddasmonumentet det mest sevärda.

Senaste säsongerna har Bollnäs visat offensiv och kul bandy. Frågan är vad som händer i år, när Hans Åström har flyttat till Edsbyn. Den f.d. spjutkastaren Timo Oksanen är alltid kul att se i mål. Hans snabba reaktioner och jätteutkast har räddat många poäng för Bollnäs. Andreas Westh är tillbaka efter en utflykt till Sandviken. Patrik Larsson bestämde sig (åter igen) för att läga av efter förra säsongen. Men han fortsätter (i år också). Bollnäs lär gå till elitserien, och sedan till kvartsfinal. Men där lär det vara stopp.

Supporterklubben Flames är en av Bandy-Sveriges med trogna. Det spelar ingen roll, hur svårt det ser ut på isen. Bollnäs Flames sviker aldrig sitt lag.

Inga kommentarer: